Hon är ett skogsrå i magtröja och bandana

Pauline Alexandersson är krönikör på Hey Sugar Magazine. Hon är bosatt i Berlin och skriver bland annat om sin kärlek till den tyska staden. Foto: Marco Spatalovic.
Share/Save

Första gången jag hälsade på hemma hos henne var någon gång i sommar. Hon hade ett tygstycke hängandes över sin golvlampa, och hon klädde sig ofta i jeanskjol och halmhatt. 

Jag fastnade direkt. Vet inte hur många gånger jag har tittat in. Vilat ögonen på denna uppenbarelse som är lika delar skogsrå och älva. Med ben som når upp till himlen, hår som når ned till midjan,  och handleder som är så smala att de skulle kunna brytas som knäckebröd.

Hon bor i New York tillsammans med sin pojkvän. De går på spelningar, konstutställningar, fotar i Central Park, och äter frukost på amerikanska diners. Ingen är så vacker som hon med en frukostmacka i handen.

På hennes vägg i lägenheten hänger halsband som prydnad. Hon har avskavt nagellack i en gråaktig ton, och ringar på nästan varje finger. Det mörka håret är vågigt, och hon matchar sina vinröda skinnshorts med en leopardväst.

Tänk hur många titthål det finns. Rakt in i små lägenheter i Brooklyn, hus på landsbygden i Norrland eller rakt in i de mörkaste av svartklubbar i Moskva.

Jag älskar bloggar. Följer hur många som helst. Vardagsbloggar, bloggar som handlar om böcker och skrivande, modebloggar, matbloggar och allt däremellan. Det beror lite på vilket humör jag är på. Vem jag är sugen på att kika in hos. När andan faller på.

Att dela med sig av sina liv. Mitt i maten, sorgen och lyckan. Inspirera och inspireras. Av gatukonst, vintagefynd och goda efterrätter.

Filippa har gjort ett samarbete med ett känt klädmärke, och jag kollar igenom bilderna från modereportaget. Hon har själv stylat, och förutom jeansen som hör till samarbetet, så är kläderna hennes egna. Tanken är att reportaget ska spegla hennes vardagsliv i New York.

På en av bilderna ligger hon på mage på en orientalisk matta. Bläddrar i en tidning framför en hög av vinylskivor. På en annan lutar hon sig mot väggen i vad som ser ut att vara en lokal servicebutik, klädd i långkofta och svarta boots. På min favoritbild är hon klädd i svart magtröja och bandana. Håret är flätat i flera små flätor, och Filippa halvligger på en vadderad bänk med rutigt tyg. I förgrunden syns en del av ett biljardbord. 

Vilken tur att det finns titthål. Vem vet vad det kan leda till. Idag blev det en krönika.

Av: Pauline Alexandersson

Share/Save

Relaterade artiklar

Comments

My name is Patrick, I live in Hyde Park, just south of Chicago.I'm currently woinrkg as a user experience analyst at UserCentric. I like pie sandwiches, with cake for bread. I'd like to meet people, and hopefully, think of cool stuff together.

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox
and now easch time a comment iss added I get sevgeral emails with
the same comment.Is there any way you can remove me from that service?
Thank you!

Add comment